Feb 16 2010

Brrr koud in Nederland

Published by carmengiaone at 02:37 under nu nog in haarlem

Dag allemaal,

Wat een weer hier zeg, alweeeer sneeuw. Vind het wel gezellig maar o zo koud! Tijd om naar een warmer oord te vertrekken!                                                                                Verheug me al een maand op de reis door zuid Mexico, Guatemala en Belize. Met een nieuwe backpack ga ik precies 4 maanden door het land van de Maya’s trekken. Heel spannend allemaal! Wat een groot gebied is het eigenlijk. Om het wat overzichtelijk te maken heb ik een kaart gemaakt op googlemaps. Zo kun je mij volgen. Ik begin in Mexico City. Ik kom er morgenavond om 12 uur nederlandse tijd aan en het regent er waarschijnlijk….niet veel om op te verheugen. Wel 2 hele leuke couches gevonden via www.couchsurfing.com Je kunt er browsen door profielen van verschillende mensen die allemaal 1 ding gemeen hebben; Nieuwe mensen leren kennen op een ontspannen manier en een bed, matras of bank aanbieden. Ideaal voor een goedkope overnachting en een ‘insiders’ rondleiding door de stad. Dat is wel leuk want Mexico City heeft ongeveer 22 miljoen in woners! (precies weten ze het niet) en ik zie mezelf anders een beetje verdwalen daar. Maar ik heb natuurlijk wel wat plannen gemaakt. Ik ga het Nationaal Archeologisch Museum bezoeken waar al een van de hoogtepunten o.a. de mooie graftombe van Pacal Votan te zien is. Deze is gevonden in De Tempel van Inscripties te Palenque en er hangt heel wat mysterie rondom de profetie van K’inich Janaab’ Pakal. Deze tempelstad staat bovenaan de-te-bezoeken-tempels lijst! Mooi inkomertje dacht ik zo. Ook de Heilige Santa Maria de Guadalupe basiliek wil ik bezoeken, alleen al omdat er, vanwege de constante drukte een lopende band is ingebouwd! haha en hoop zeker wat zegeningen te ontvangen voor een voorspoedige reis. Last but not least de overblijfselen van de in 1325 gestichte Azteekse stad Tenochtitlan, mega groot volgens mij. Ik heb nu al zin om er bovenop te staan!

Poeh, maar inpakken vind ik wel moeilijk. Omdat ik 4 maanden weg ga vond ik het wel handig om een huurder voor die tijd te vinden. En die is er! Hartelijk bedankt Job! Geniet van de ruimte! Dus ik had nog wel wat meer in te pakken, boeken, gereedschap, kleding, keuken-gerei enzovoorts. Dus wat er overbleef mocht in mijn rugzak. Nog een uur of wat gedaan om een juiste, maar beperkte set kleding voor mekaar te krijgen. Maar alles zit erin, en jawel..ik heb nog ruimte over! hahaha. Daarom nog wat superfoods zoals maca, spirulina, chlorella, mesquite, gojibessen en camu camu bessen poeder voor de extra mineralen ingepakt. Nu maar hopen dat ik ze langs de douane krijg! Ben benieuwd, tis gewoon voedsel maar wat een boer niet kent..

Het is nu al half 3 in de nacht. Over 3 uurtjes staat Barbara voor de deur om me naar schiphol te brengen. Superlief! Diego is op weg naar Gibraltar voor een koeriers klus, die kon me dus niet brengen. We hebben vandaag heel leuk afscheid genomen al om 5 uur. Op zich wel fijn, zo kon ik namelijk in alle rust de laatste spullen afronden en inpakken. Wat rust?! Eigenlijk ben ik op van de zenuwen…

oei oei, ik vind het mooi geweest nu.

Ik ga nog ff een dutje doen.

Daaag allemaal!!!!Tot in Mexicoooooo!!


13 responses so far

13 Responses to “Brrr koud in Nederland”

 1. Barbaraon 16 Feb 2010 at 03:28

  autootje van Diego opgehaald en almost ready to go!
  ;-)

 2. Zaaron 16 Feb 2010 at 08:00

  Que te vaya bien amiga!!

  suerte xx

 3. Yokaon 16 Feb 2010 at 08:19

  hoi Carmen,..
  Heel veel plezier op je Reis, en doe de grandmothers de groeten!!
  dikke knuff Yoka

 4. Olgaon 16 Feb 2010 at 08:37

  Ha meis,
  Echt gaaaaf dat het dan eindelijk zover is!!
  Superspannend, maar echt geweldig!
  Een hele goede trip gewenst, en dan wordt het genieten! Heerlijk!
  Ik ben weer terug in de kou, bah, maar dat hoort er dan maar bij, ook weer werken en sparen voor de volgende reis!! Heb er nu al zin in ;)
  Dikke kus!

 5. Remonaon 16 Feb 2010 at 10:27

  He Carmen
  Heel tof!
  Een hele goede reis xoxoxxo!!!!

 6. Chanti!on 16 Feb 2010 at 13:54

  Half the fun of the travel is the esthetic of lostness.

  enjoy !

  x

 7. Lisetteon 16 Feb 2010 at 15:01

  Supermooie reisverslag site, nu al. Ben benieuwd naar al je ervaringen en toekomstige verhalen. Have fun & enjoy the sun!!!! Big kiss and hugs

  Th earth,the air, the fire, the water return return return,

  AHO!

 8. Pa en Maon 22 Feb 2010 at 13:05

  Hai Carmen,
  Wij zijn gisteren terug gekomen vanuit Cuba, `t was een geweldige reis maar wel erg vermoeiend.
  Wij hebben veel heel gezien qua natuur en cultuur, wij hadden een geweldig reisgezeschap.
  Voordat wij naar huis vlogen zijn wij nog in Cancun een tussenlanding gemaakt toevallig dat jij ook in Mexico was (zover van huis en dicht bij elkaar).
  Op de terugreis zat in `t vliegtuig een jongen die ook de maya cultuur bezocht had (heel toevallig).
  Wij wensen een heel mooi verblijf in Mexico met heel veel leerzame momenten.
  Pa en Ma

 9. maartjeon 25 Feb 2010 at 09:17

  Heee Meid,

  Jeee klinkt super allemaal….
  Nu al hele mooie verhalen…ik wacht op de volgende editie…..

  liefs xxx

 10. won 25 Feb 2010 at 23:57

  Hi Carmen,
  wat gaaf! Hoop dat jullie een heerlijke tijd hebben. Als je terug bent hoop ik lekker met je bij te kunnen kletsen.
  Liefs Wieke

 11. Robinon 26 Feb 2010 at 19:49

  Hey Schwester

  Heel veel plezier op je reis daar ver weg van hier:)
  Geniet van de mensen en de cultuur. En de zon natuurlijk.
  Maak maar lekker veel fotos, want ik wil het allemaal zien

  X Robin

 12. Pa en Maon 28 Feb 2010 at 18:03

  carmen je gelooft het niet, pap heeft zaterdag nog een surpriceparty voor mij georganiseerd.. maar het was hartstikke leuk. je hoort er nog wel over. Ik hoop dat je een leuke tijd hebt.groetjes mam.

 13. ho manikon 02 Jul 2010 at 02:11

  Hallo daar,

  Heel veul plezier.

  gr

  Jelle

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply